ADS

click to open

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

(H kali) Einai To Provlima Mas

Προσθήκη λεζάντας
Ότι και να κάνει, ο άνθρωπος, πάντα θα υπάρχει η επιθυμία για πλούτο-ευημερία-καταξίωση. Ότι και να κάνει πάντα θα υπάρχει κάτι που δεν έχει και πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σου το προσφέρει.
Τα πολιτεύματα και οι κοινωνίες που ζητάμε δεν μπορούν να υφίστανται παράλληλα με την ιδιοκτησία με τη σημερινή της μορφή. Δεν μπορούνε να επιτύχουνε αν βλέπουμε τον άνθρωπο σαν άτομο και όχι ως σύνολο. Αυτό είναι και το λάθος του καπιταλισμού και εν μέρη και των υπολοίπων συστημάτων, υπό οποιοδήποτε πολίτευμα. Αυτό που μας απασχολεί σχετικά με το πολίτευμα, είναι η λήψη αποφάσεων με την διανομή του πλούτου. Από την στιγμή που μιλάμε για χρήμα, πάντα κάποιος θα υπάρχει που θα εκμεταλλευτεί το πλούτο που ήδη έχει για να αποκτήσει κι άλλο. Όταν το εμπόριο ξεπερνάει τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και γίνεται μέσο κέρδους τότε μέχρι και η ζωή εμπορεύεται. Όταν πάψει ο κόσμος να εμπορεύεται ακόμα και το πνεύμα (με πατέντες και πνευματικά δικαιώματα), όταν καταλάβει πως για να επιβιώσει χρειάζεται και τον συνάνθρωπό του τότε μπορούμε να μιλήσουμε για συλλογική λήψη αποφάσεων. Αλλά τότε δεν θα υπάρχει κράτος, γιατί το κράτος εκεί αποσκοπεί, όπως και η θρησκεία, στην οργάνωση του κόσμου ως μεσολαβητής.

1 comments:

  1. Όσο τα πρόβατα ζούνε με τον φόβου του λύκου τόσο και το σύστημα θα εξακολουθεί να είναι ο βοσκός της συνείδησης μας....
    Να σαι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 
Web Informer Button